Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MÜSİAD’DA OKTAY DEDE KRİZİ

Gazeteci Necmi Işıksal’a gelen bir elektronik postada, MÜSİAD Çorlu Şubesi Başkanı Oktay Dede hakkında zehir zemberek iddialara yer verildi.

GÜNDEM 13.08.2013 15:20:50 0
MÜSİAD’DA OKTAY DEDE KRİZİ
MÜSİAD’DA OKTAY DEDE KRİZİ
 
Çorlu MÜSİAD Başkanı Oktay Dede ile basından sorumlu yönetim kurulu üyesi Murat Şap arasında yaşanan gerginlik, dernek yönetiminden ve dernekten istifalara neden olmuştu. İkili arasındaki kavganın ayrıntıları hakkında Gazeteci Necmi Işıksal’a Aysun Ceceli isimli bir kişiden elektronik posta gönderildi.
 
Gazeteci Necmi Işıksal’a gelen bir elektronik postada, MÜSİAD Çorlu Şubesi Başkanı Oktay Dede hakkında zehir zemberek iddialara yer verildi.
 
Aysun Ceceli isimli bir kişiden gelen ve Trakya’da ortalığı karıştıracak iddialarla dolu olan elektronik postayı noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.
 
“Çorlu merkezli olarak yeni açılışı yapılan Tekirdağ MÜSİAD da olanlar akıl sınırlarını zorluyor. Geçtiğimiz yıl içinde siyasette bir yer edinmekte sıkıntı çeken Oktay Dede, kendisine verilen akıl neticesinde Tekirdağ Şubesi’nin açılışı için girişimlere başlamış, bu konudaki yetersizliği öne çıkınca verilen nasihatler doğrultusunda bazı Ak Partili arkadaşlarından ekstra yardım istemiş. MÜSİAD kurucularını tanıyan başta Muzaffer Aslan ve Murat Şap olmak üzere bazı kişiler, İstanbul'daki büyüklerle görüşmeler başlatıp, Oktay Dede'ye verilmeyen başkanlık için müzakere ve destek görüşmeleri yapmışlar. Ayrıca MÜSİAD Teşkilat Başkanlığını yürüten Abdurrahman Kaan'ın uzaktan akrabası olduğunu söyleyen Hasan Kamiloğlu'ndan da yardım alınmış. Bu konuda en büyük baskının Ergene İlçesi İlçe Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı için adı geçen Murat Şap tarafından yapıldığı ve ilgili onayın bu şekilde alındığı söyleniyor.
 
Bu konuların Çorlu siyasetinde ve ticaretinde pek tanınmayan Oktay Dede tarafından Ak Parti İlçe Başkanlığı, Enis Sülün, Tekirdağ İl Başkanlığı ve Milletvekilleri tarafından sabote edildiğini ifade ederek kendi reklamını yapmak ve yaptırmak istediği de ilgili çevrelerce bilinmekte. Ancak sayılan kişi ve kurumların birçoğu kendisini şahsen tanımıyor bile. Bu konuda kendini farklı ortamlarda değişik ifadelerle ön plana çıkaran Oktay Dede'nin Çorlu Ticaret Odası seçimlerinde herkesle görüşüp kendi adına çıkar sağlamaya çalıştığı, kendi Başkan Yardımcısının eşi olan Ayşegül Utkaner aleyhine çalıştığı ve bunun açığa çıkmasıyla birlikte MÜSİAD Yönetiminde de müthiş gerilime sebep olduğu iddialar arasında. MÜSİAD Yönetimi'nin Oda seçimlerinden önce prensip olarak aldığı seçimlerde taraf olmama kararına rağmen Oktay Dede’nin hem arkadaşlarını hiçe sayması, hem de onları kullanması bardağı taşıran son damla olmuş.
 
Açılış sırasında takındığı tavır ve davranışlarla kendi yönetiminin de tepkisini çeken Dede'nin ayrıca üye ilişkilerini sıkılaştırması gerekirken onların arasını açmaya yönelik eylemlerde bulunması sebebi ile MÜSİAD Tekirdağ'ın içi bir cadı kazanına dönmüş. Bir kısmını iş vaatleri ile oyalayan, bir diğer kısmına Murat Şap, Muzaffer Aslan, üye olmayan Selman Aydın ve Atilla Arıksoy gibi eski siyasetçilerin isimlerini kullanarak vaatlerde bulunan Dede, “bunlar benim elimdeki siyaset eskileri. Bunları kullanarak istediklerimizi alacağız ancak bunlara karşı benim yanımda olun. Bunlar burayı bir süre sonra ele geçirmek isterler,”  diyerek de bu kişilerin diğer üyelerle aralarını açmış, bu üyeler ve yönetim kurulu üyeleri arasında gerilime sebep olmuş. Bu konuya en çok bozulan ve tepki veren kişi Murat Şap olmuş. Oktay Dede'nin özellikle kendi adını kullanarak çıkar sağladığını hisseden Murat Şap, diğer üyelerle görüşmeler yapmış ve bu konuyu açığa çıkarmış. Diğer üyelerce kendilerinin Dede'nin elemanı gibi yansıtıldıklarını ve kullanıldıklarını öğrenince deliye dönen Murat Şap'ın Yönetim Kurulu toplantısında diğer üyelerin içinde “Sayın Başkan ben ve arkadaşlarım hakkında bazı iddialarda bulunduğunuzu, bizlerin sizin kuklanız olduğumuzu ve beni İlçe Belediye Başkanlığına, diğer bir arkadaşımı Çorlu İlçe Başkanlığı’na, bir başkasını Belediye Başkan Yardımcılığına verdireceğinizi, bir dahaki dönem Milletvekillerimizi değiştireceğinizi ve bu bölgenin artık sizin tarafınızca organize edileceğini söylemişsiniz, bu doğru mudur?” demiş. Yanıt alamayınca diğer arkadaşlarına bunun doğru olup olmadığını sormuş, olduğu yanıtını alınca da "Mademki bu kadar güçlüsünüz daha önceleri neredeydiniz? Bölgenin bilirkişisi olduğunuza göre daha önceleri niye şekillendirmediniz? Bu kadar güçlüydünüz de oturduğunuz koltuğu özellikle benim ve diğer arkadaşlarımın sayesinde niye aldınız, cevap verin,” demiş. “Eğer ben sizin sayenizde o koltuğa oturacaksam, sizin kuklanız olacaksam o zaman o koltuğun da, o koltukta oturanın da, özellikle o koltuğa oturtacağını iddia edenin de ... diyerek ağır ifadeler kullanmış. Bundan sonra da toplantıyı terk etmiş, diğer üyelerden bazıları da kendileri ile ilgili bazı konuşmaların hesabını başkana sormuşlar. Başkanın aynı zamanda Genç MÜSİAD Başkanı’nın ismini kullanarak onu da çok zor durumlara düşürdüğü, onun da istifa noktasına kadar geldiği söyleniyor.
 
Daha sonraları aşırı istifa ve ayrılık kararlarının alınmasına karşılık Murat Şap'ın devreye girerek tüm üyeleri yumuşattığı, ayrılmanın sadece Oktay Dede'nin işine yarayacağını ifade ettiği ve arkadaşlarını dernek içinde kalarak mücadele etmeye teşvik ettiği iddialar arasında. Kuruluştaki bu ayrışmaların ortaya çıkmasının hiç hoş olmayacağını, MÜSİAD Merkez’e sorumluluklarının olduğunu söyleyen Şap, arkadaşlarını başkanın bu tavırlarını değiştirecek bir gönül birliği kurulmasını sağlamaya çağırmış, kimsenin ağzına sakız olmamak adına Başkana karşı değil de onun yanlış yapmasını engelleyecek şekilde yönetim kurulunu çalışmaya davet etmiş.
 
Ancak Oktay Dede'nin şahsı hakkındaki konuşmalara devam etmesi sebebi ile geçtiğimiz günlerde “başımı belaya sokmak istemiyorum,” diyerek Basın ve Medya sözcülüğünden istifa etmişti. Diğer Başkan yardımcılarının da istifalarının ceplerinde olduğu söyleniyor. Özellikle Teşkilat Başkanı Necmettin Gül'ün ve Mali ve İdari İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Kubilay Utkaner ile Kamu İlişkilerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Erdoğan Orhan'ın barut gibi oldukları söyleniyor.
 
Böyle bir şahsiyetin önümüzdeki dönemde Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği konusundaki isteklerinin daha neler getireceği ve MÜSİAD'ın nelere alet edileceği merak konusu.”
 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16